Albanien

Vi besøgte Albanien i slutningen af juni 2005. Vi kørte først med biltog fra Hamburg i Tyskland til Villach i Østrig. Derefter havde vi 2 overnatninger i Bled i Slovenien, før rejsen gik videre til Rijeka i Kroatien. Herfra sejlede vi ned gennem Adriaterhavet via bl.a. Split og Hvar, før vi "landede" i Dubrovnik. Fra Dubrovnik kørte vi videre til Baosic i Montenegro hvor vi havde 2 overnatninger. I Baosic boede vi i samme hus som vi gjorde i 2003. Vi havde en fantastisk tur til Risan, Perast, Kotor og Lovcen. Den følgende dag kørte vi til Ulcinj i det sydligste del af Montenegro tæt på den albanske grænse. Efter en enkelt men dejlig overnatning i Ulcinj, kørte vi endelig ind i Albanien d. 24-6. Vi var lidt spændt på hvordan det ville blive:
Hvor vanskeligt ville det være at komme over grænsen?
Hvordan var vejene?
Hvordan ville albanerne være overfor os?
Hvad med trafikken?
Hvad med tyveri?
Heldigvis blev vi på alle måder godt modtaget og vi havde i Albanien en spændende, anderledes og uforglemmelig oplevelse, hvor albanernes gæstfrihed og landets skønhed nok er det vi husker bedst.

Vi kørte fra Ulcinj i Montenegro til Tirana i Albanien via byerne Shkodër, Lezhë & Fushë Krujë.

Her er billeder fra første dag i Albanien.

Video fra Koncert på Skanderbeg pladsen, Tirana d. 24-06-05 med popgruppen "Elita 5":
Start video og oplev stemningen fra koncerten.

Billeder fra 2. dag i Tirana, Albanien.

Video fra Skanderbeg pladsen, Tirana d. 24-06-05. 
Start video og oplev stemningen på Skanderbeg pladsen.

Tirana by night d. 24-06-05. 
Start video og oplev Tirana by night.

Billeder fra køreturen fra Tirana via Elbasan til den Makedonske grænse:

Efter 2 dages spændende oplevelser i Makedonien kørte vi tilbage til Albanien d. 28-6. Her er lidt billeder fra turen fra den makedonske - albanske grænse og til Vlore, som ligger ude ved kysten.
Passagen af grænsen Makedonien - Albanien tog lidt lang tid nemlig 1½ time! Det var ikke fordi der var så mange biler, vel 6-7 personbiler og 1 bus, men ting tager tid her. Alle oplysningerne fra passet skal med håndskrift skrives ned i en stor bog (ingen computere her).

I Vlorë boede vi på Hotel Delfini (pris 28 Euro).
Lige ud for Vlorë går skillelinjen mellem Adriaterhavet og det Ioniske hav.
Vlorë er også kendt for at det var her at Albanien d. 28-11-1912 blev udråbt til selvstændig republik.


Køreturen fra Vlorë til Sarandë.

Den første del af turen fra Vlorë og sydpå var lidt hård, vejen var meget hullet og dårlig. Vi var godt klar over at dagens 130 km ville blive den vanskeligste strækning vi skulle køre i Albanien, men alligevel blev vi overrasket over at vejen var så dårlig. Mange steder var den maksimale hastighed omkring 30 km/t. En af de få steder hvor vejen var god ja faktisk rigtig god, kom gederne løbende ud på vejen, så vi alligevel ikke kunne kører ret hurtigt.
Hele turen fra Vlorë til Sarandë tog omkring 8 timer! Vi tog os god tid, spiste frokost i Himarë, badede 2 gange ved Borsh og Himarë, desuden stoppede vi mange steder for at nyde den storslåede natur og fotografere. Specielt var bjergpasset ved Llogaraja samt hele den Albanske Riviera fantastisk flot, men vejene .... Utroligt at vores Ford Escord holdt til dette.

Video fra stranden ved Borsh d. 29-06-05:
Start video og oplev stranden ved Borsh.

Info om Sarandë:

I Sarandë boede vi på hotel Palma (pris 65 Euro).
Sarandë er den sydligste større by i Albanien. Den har 290 solskinsdage om året og temperaturen er normalt behagelig. Om sommeren kommer den sjældent over 30ºC.
Sarandë er kendt for at være det sted albanerne tager til, når de skal giftes.


Fra Sarandë sejlede vi videre til Korfu med en lille færge med plads til 4 personbiler.