FREE ADMISSION

Holland

Vi har kørt gennem og overnattet mange gange i Holland. Her er et par eksempler på vores overnatningssteder.

Gode campingpladser i Holland.

"Recreatiepark De Watersnip", Petten ved nordsøen i nærheden af Alkmaar.

"Recreatiepark De Watersnip"

Her er et billede fra pladsen og et fra turen over den 30 km lange Afsluitdijk dæmning.

Afsluitdijk, den største dæmning i Holland IJsselmeer er beliggende 60 kilometer nord for Amsterdam. IJsselmeer er det navn Zuiderzee har fået efter at den blev separeret fra havet med bygningen af Afsluitdijk dæmningen i 1932. Allerede i 1667 foreslog Hendrik Stevin, at adskille Zuiderzee fra havet for at sikre mod havets ødelæggelser. Endnu et projekt blev præsenteret i 1825, men først efter en stormflod i 1916 beordrede regeringen arbejdet påbegyndt. Ud over at sikre kysten fik man i tilgift 225.000 ha landbrugsjord ud af projektet.
Absluitdijk er 30 kilometer lang og 90 meter bred og beliggende mellem den Frisiske kyst og den tidligere ø Wieringen. Stevinsluizen , sluserne er opkaldt efter en ingeniør der arbejdede med kystsikring. På toppen af diget er der et tårn hvorfra der er flot panoramaudsigt over IJsselmeer.
Friesland er en tyndtbefolket provins. Vadehavets betydning som naturreservat er internationalt anerkendt. Området er ynglested for mange havfugle, og det er adskilt fra landet ved hjælp af enorme diger og ikke som andre steder af klitter. Ved den lille idylliske havneby Harlingen, ligger en af de kunstige høje, som folk boede på for at undgå oversvømmelser. Den 8,8 m høje terp Hogebeintum er Hollands højeste.
I Danmark anvender (ældre mennesker, som jeg selv er) navnet Zuidersøen om Ijsselmeer.

"Camping de Papillon", Denekamp i nærheden af Hengelo. Dette er en rigtig familieplads med legeplads og swimmingpool.

Pris i 1994 for 6 overnatninger, 2 voksne, 2 børn, 1 telt og 1 bil = 150 Gylden dvs. ca. 535 kr.

Her er lidt billeder fra "Camping de Papillon" og omegnen.