FREE ADMISSION

Letland

Vi besøgte Letland i juni 2004. Vi kørte i bil til Stockholm og derfra sejlede vi til Tallin. Efter 3 dages ophold i Tallin kørte vi videre til Riga. Vores første indtryk af Letland var, som Estland et meget flat land med en masse flinke mennesker. Dog fik jeg lige før vi kørte ud af Estland en rigtig "skideballe" af en mand på en tankstation, fordi mine pengesedler var krøllede ??? Nå ja, alle kan jo have en dårlig dag.
Vi havde lidt problemer med at komme over broen (en af 3 broer) i Riga, fordi der var "lidt" trafik. Efter broen skulle vi blot dreje til højre og så var vi ved campingpladsen "Riga City Camping", en forholdsvis ny plads som jeg fandt på internettet. Pladsen er en stor græsplæne med 2 containere (hvor der er toilet og bad) og receptionen ligger i en del af en af sportshallerne. Det er ikke umiddelbart det vi forbinder med camping, men hvad vi er jo også kommet til Riga. Pladsen ligger rigtigt centralt med kun ca. 15-20 minutters gang fra den gamle by. Man skal kun lige over broen, så er man i den gamle by. Der var på pladsen næsten kun "Campingbusser" ikke ret mange havde telt med. Der kom samtidig med os en lille flok Sigøjnere, som vi senere mødte i Trakai i Litauen.
Vi betalte for 3 overnatninger med telt, strøm og 3 voksne 330 kr. - rimeligt billigt, som de fleste ting i Letland.

Den følgende dag gik vi ind til Riga for at opleve den gamle by og andre spændende ting.

Her følger lidt billeder fra Campingpladsen og  fra Riga.

Da vi skulle køre fra Riga til Trakai (ved Vilnius i Litauen), valgte vi at køre den lidt utraditionelle vej fra Riga over Daugavpils - 30 km fra grænsen til Hviderusland (langs grænsefloden Daugava). Det var en meget spændende vej. Da vi var kommet et stykke væk fra Riga begyndte det pludselig at vrimle med storke. Næsten alle telefonpæle havde en storkerede og mange af dem var beboet. Vi stoppede et par gange og tog et par billeder, men efter et stykke tid, syntes man næsten at storkene bare er der! - Underligt.
Det var også lidt underligt at vejene, som ellers var gode, gradvis blev dårligere jo tættere vi kom på Daugavpils. Det læste vi senere hvorfor. Daugavpils er hovedsagelig beboet af russere og derfor har Letland næsten "opgivet" byen, de investere derfor kun det mest nødvendige i byen og det går bla. ud over vejene.


Et par billeder fra turen fra Riga til Trakai i Litauen.