VM Triathlon Hamburg 2007 - racet

Triathlon-sæsonen 2007 var for mig helt speciel, med 3 x DM (Cross Duathlon, Sprint Triathlon samt Kort Triathlon), EM (OL-distance) og endelig VM (Sprint distance) deltagelse.
I det følgende vil jeg prøve at beskrive lidt om mine oplevelser til VM i Hamburg, som foregik i dagene fra d. 30-8 til d. 3-9. Her er del 2 som beskriver forløbet af racet.


Søndag d. 2-9:
Efter at have fået våddragten på, gik jeg hen til indslusningszonen, som allerede var fyldt godt op. Her blev de sidste justeringer af våddragt, badehætte og briller foretaget. Man kunne tydeligt mærke den spændte stemning blandt atleterne. Da vi gik ud til startpontonen, fik vi tilbudt at skylle munden med lidt vand, der var simpelthen et lille væskedepot mellem indslusningszonen og startzonen. Derefter var det bare om at komme ned i det kolde (16,2 °C) og mørke vand, så man kunne vænne sig til det inden starten gik. Selve starten var ok bortset fra én bestemt svømmer, der absolut skulle svømme hen over mig og derefter svømme ind foran mig 2-3 gange. Svømmeturen gik helt fint, ingen kramper eller problemer med astma.
Det sidste stykke af svømmeturen var dels under en ca. 8 m lang bro (hvor der var lidt mørkt) og sluttelig op ad en kanal. Hele vejen fra broen og hen til pontonen hvor vi kom op, var der mange mennesker som heppede på os. Jeg var dog så heldig selv at have fem super gode roligans med, som gjorde det endnu mere sjovt for mig.


Billeder fra stævnecentrum, tilskuere ved skiftezonen, mine Roligans heppere og svømmestart.

Efter svømmeturen kom der en ekstra disciplin, ½ km løb med våddragt. Det var temmelig hårdt med denne lange løbetur efterfulgt af 200 m løb med cykel, før cykelturen kunne begynde. Mit skifte var ok dog havde jeg trods min kones opsætning af Dannebrog, problemer med at finde cyklen, men der var jo også ca. 2500 at vælge imellem.


Billeder fra løbeturen med våddragt, Roligans og skiftezonen.

De første 11 km ud til vendepunktet var lidt hårde pga. den lange løbetur med våddragt, løbeturen med cyklen og endelig den stride modvind. På cykelturen var der en del tilskuere som gjorde alt for at heppe på os med musik, trommer og klokker. Det gav også lidt ekstra kræfter da jeg fik øje på et kæmpe dannebrog, der hang ud af et vindue.
Efter vendepunktet gik det meget bedre med at få benene til at fungere og jeg var rimelig frisk da jeg kom ind til det sidste skifte. Løbeturen gik fint og pga. de mange tilskuere, specielt på afslutningen af løbet, var det nærmest som man blev skubbet frem. På et tidspunkt da jeg løb sammen med en tysker, blev der flere steder lavet bølge for ham (og mig). Kulminationen på denne fantastiske oplevelse, at være deltager i dette VM Triathlon stævne var, da jeg løb de sidste hundrede meter mod mål. Der var på dette tidspunkt kommet rigtig mange tilskuere. Da jeg løb i mål, var der mindre end 2 timer til at Elite Herre startede og arrangørerne regner med at der var omkring 300.000 tilskuere da Elite Herre startede, så der var rigtig mange, da jeg løb i mål.


Billederne: Ind fra cykelturen, skiftezone, start på løbetur.

Billeder fra opløbsstrækningen, da jeg løber i mål, glæden ved at have haft denne oplevelse.

Min tid, medaljen, tilskuerne.

Medaljen, Roligans, Rådhuset og Dannebrog, tilskuerne, en glad "dreng".