FREE ADMISSION

Island - del 5

I juni 2023 var vi på Island. Vi havde 10 dejlige dage hvor vi kørte rundt i en Mitsubishi Eclipse Cross 4WD. Her er et udpluk af vores køretur rundt på øen.


Dag 9 på Island.

9. dag kørte vi fra Hestefarmen Geysir Hestar i nærheden af Geysir Hotspring til FaxaFoss, som var første stop. Fra FaxaFoss gik det videre til det flotte Kerid krater. Desværre blev vejret dårligt med masser af vind og lidt regn. Alligevel kørte vi til Heradalir Geothermal area og det var også interessant, men meget koldt. Derefter kørte vi til vores overnatningssted i Reykjavik Hotel Viking.


Her er billeder fra nogle af de steder vi så på 9. dagen. 

FaxiFoss er en mindre version af Gullfoss, der flyder fra Tungufljot-floden, som fodres af gletsjere og andre vandløb fra højlandet i Islands indre. Vandfaldet er 80 m bredt og 7 m højt.


Billede fra FaxaFoss.

Video fra FaxaFoss.

Kerid krateret er cirka 3000 år gammel, og er et af de yngste og flotteste kratere på øen.
Kerid krater er omkring 55 meter dybet og meget flot med de stejle okkerrødlige skråninger, det azurblåt vand, grøn vegetationen og gulligt mosset.


Billede fra Kerid krateret.

Billeder fra Heradalir Geothermal area.

Videoer fra Heradalir Geothermal area.

Billeder fra restauranten på Hotel Viking.

Dag 10 på Island.

10. og sidste dag blev en bytur til Reykjavik. Vi så følgende på vores tur gennem Reykjavik: Hallgrimskirka, The colorful Laugavegur(shopping street), Domkirken ved Altinget, The Unknown Bureaucrat (statue), Frikirken, Rådhuset og Harpa.


Her er billeder fra nogle af det vi oplevede på 10. dagen. 

Billeder fra vores bytur i Reykjavik.