FREE ADMISSION

Litauen

Vi besøgte Litauen i juni 2004. Vi kørte i bil til Stockholm og sejlede derfra til Tallin. Efter 3 dages ophold i Tallin kørte vi videre til Riga, hvor vi også havde 3 overnatninger. Fra Riga kørte vi videre til Trakai, som ligger lidt udenfor Vilnius, hovedstaden i Litauen.
Vi kom til campingpladsen i Trakai lørdag eftermiddag og vidste på det tidspunkt ikke at vi havde været heldige med at komme en lørdag, for det er lørdag aften det foregår. Ved 18-19 tiden havde vi godt bemærket at de unge mennesker samlede sig i små flokke og stod med deres plastikkrus og drak et eller andet. Efter et stykke tid kunne vi godt se at det ikke var vand (det var vodka) de drak, stemningen på pladsen blev lidt efter lidt "bedre" og "bedre". De grinede og blev mere og mere højtrøstede. Ved 21-tiden var det som at der blev mere roligt, men det viste sig bare, at nu startede det først. Det lokale orkester startede med at spille og næsten alle var gået derhen, det gjorde vi så også. Der var liv og glade dage, der blev danset parvist og nogle dansede en form for folkedans. Stemningen var ubeskrivelig behagelig og varm, det var bare Trakai stemning.


Videoer om Litauen & flaget.

Video fra campingpladsen "Slenyje" i Trakai og Vilnius.

Start video og oplev stemningen.

Video om flaget og nationalsangen.


Start video og oplev stemningen.

Billeder fra campingpladsen i Trakai.

Den næsten dag kørte vi de ca. 30 km til Vilnius for at opleve lidt af byen. Vi var heldige med besøget, det var nemlig fint vejr og trafikken er om søndagen ikke så intens som på hverdage. Vi fandt efter lidt kørsel (gennem det meste af Vilnius) en super parkeringsplads, lige uden for den gamle by.


Her er vores billeder fra Vilnius.

Det var lidt pudsigt. Fra Tallinn til Riga og nu i Vilnius (Trakai) havde vi mere eller mindre fulgtes med 2 hollændere og ikke nok med det. De Sigøjnere vi mødte i Riga kom nu også her til Trakai og jeg fik snakket med en af dem. De kom fra Finland, men han arbejdede i Stockholm. Verden er lille.


Her er flere billeder fra Trakai og omegn.

Den følgende dag kørte vi videre til Polen. Vi kørte fra Trakai ad vej E28/A16 mod Marijampolé og videre mod grænsen til Polen via Kalvarija. Vejene var som de oftest var vældig gode. Det der gjorde mest indtryk var hvor langt tilbage de er i denne del af landet (eller når man kommer lidt ud på landet). Nogle steder var der "hold" af mænd, som var på vej til arbejde med en le. Vi mødte også en del vogne trukket af heste, samt mange gamle landbrugsmaskiner, som vi brugte for mange år siden.