FREE ADMISSION

Estland

Vi besøgte Estland i juni 2004. Vi kørte i bil til Stockholm og derfra sejlede vi til Tallin. Sejlturen kostede 2139 kr. (booked i Tallin via Internettet) for bil og 3 voksne i gode kahytter. Færgen hed "Regina Baltica" og har plads til 1500 passagere, 486 biler og 1150 køjepladser. Man skal huske at komme i god tid før afgang, det tog nemlig 1 time og 45 minutter at få billet og komme gennem tolden! Desværre var det ikke så godt vejr da vi sejlede, men alligevel var det en fantastisk tur ud gennem den svenske skærgård.

Her er billeder fra færgen:

Vi ankom til Tallin i styrtende regn og da kloakkerne ikke fungere så godt, stod der meget vand på vejene mange steder. Vi fandt med lidt besvær en campingplads, som jeg vha. Internettet havde fundet hjemmefra. Pladsen hedder "Camping Kalev" og den ligger lige for foden af fjernsynstårnet i den nordøstlige del af Tallin, omkring 7 km fra centrum. Det tager ca. 20 minutter med bussen (nr. 34 & 38) og prisen pr. person hver vej er 7 kr.
Pladsen er ganske lille og de sanitære forhold er ikke som på en dansk campingplads, men set med vores øjne helt ok og der blev ofte gjort rent. Foruden teltpladser er der 28 hytter 2-personers og 4-personers. Det kostede 350 EEK for 2-personers hytter og 530 EEK for 4-personers hytter. Vi gav for 3 overnatninger med telt, 3 voksne og strøm 720 EEK = 342 kr. - billigt.
Vi havde lidt problemer med at få strøm til vores køleskab, fordi stikket ikke kunne gå ind i de gamle russiske stikdåser. Men indtil jeg fik fundet en løsning, fik vi lov til gratis at stille køleskabet i en af hytterne, som vi fik nøgle til. Efter et stykke tid fik jeg filet lidt af stikket og så kunne det gå i. På pladsen var der en ung mand, som kunne engelsk og som jeg blev gode venner med. Han fortalte bla. om det russiske - estiske forhold, som betyder at mange af de unge mennesker ikke vil lære russisk, men i stedet vælger engelsk. Den ældre del af befolkningen derimod er mere pro russisk.


Her følger billeder fra campingpladsen og Tallin: