FREE ADMISSION

Finland

Polarturen 1979 førte os gennem Sverige via Söderhamn, Umeå til Rovaniemi i Finland. Videre gennem Finland via Kaamanen til Kirkenes i Norge. Fra Kirkenes til Nordkap, Hammerfest, Kautokeino, Setermoen, Moirana, Tretten, Skjeberg og hjem ialt 7452 km.

Rovaniemi 1979.

Vi kørte gennem Finland på vej til Nordkap i Norge. Vi gjorde hold ved nogle hytter i Rovaniemi . Vi fik en dejlige hytter, men desværre måtte vi ikke tilberede mad i hytten, så derfor tilberedte vi maden på terassen på vores camping gasbord.

Kai ringede hjem fra en telefonboks i Rovaniemi, en lang samtale på 10 - 15 minutter. Det havde været en meget dyr samtale hvis ikke Kai havde haft en masse gamle 5 øre med hjemmefra. Disse 5 øre vidste vi, kunne bruges i telefonboksen i stedet for 1 Mark mønter. Kai brugte ialt 15 gamle 5 øre d.v.s. samtalen ville have kostet 15 finske Mark og det var mange penge.


Her er nogle billeder fra hytten og Kai i telefonboksen.

Kaamanen 1979.

På  vej til Nordkap i Norge, gjorde vi hold på en campingplads der hedder  "Kaamasen Kievari" i Kaamanen . Der var så mange dejlige hytter, så vi tog en af dem istedet for at stille teltet op. Det var en meget rolig plads med masser af natur, sauna, en lille badesø og en god restaurant, hvor vi fik serveret rensdyrkød, som vi ikke kendte hjemmefra, så det var rimeligt spændende. Den følgende dag kørte vi til Kirkenes i Norge, 140 km af vejen var oliegrus vej, så det var lidt hårdt. Men da der ikke var noget trafik, vi så kun 10 biler og 2 motorcykler på denne strækning, kunne vi, når vi havde lyst, blot standse bilen midt på vejen og undersøge hvad vi havde lyst til. Der var bl.a. mange store rovfugle, som vi fulgte i kikkerten. På et tidspunkt kørte vi ned til den store sø Inarijärvi. Her var der så stille, at vi kunne høre en fisker ro flere kilometer ude i søen. Her var bare så stille og skønt.


Her følger nogle billeder fra turen.

Rovaniemi juni 1993:

I juni 1993 kørte vi gennem Sverige med stop i Älvkarleby og Örnsköldsvik. Derefter til Rovaniemi i Finland. Hjemturen gik gennem Norge via Narvik, Mosjøen, Trondheim og Lillehammer.


I Rovaniemi er der en campingplads, som hedder "Napapiirin Saarituvat". Den ligger meget flot ned til floden Kemijoki. Her var vi i 1993. Vi var meget heldige med vejret og så havde vi den store oplevelse det var, at fiske midt om natten. Vi fiskede fra kl. 23 til ca. 1.30 og solen nåede ikke at gå ned, før den var på vej op igen, det blev slet ikke mørkt. Vi fangede ikke noget om natten, men den følgende formiddag fangede min søn en ørred på godt 1 kg, som vi grillede om aftenen.


Billede fra campingpladsen "Napapiirin Saarituvat".

1993 PRISER: 2 voksne, 2 børn, telt + bil = 65 kr.