Island - Oversigt

I juni 2023 var vi på Island. Vi havde 10 dejlige dage hvor vi kørte rundt i en Mitsubishi Eclipse Cross 4WD. Her er et udpluk af vores køretur rundt på øen. 

Her vælges hvilke dag du vil se.

Første dag kørte vi ad vej 44 fra Keflavik til Grindavik, hvor vi spiste frokost. Dernæst via vej 43 til "Den Blå Lagune" og derfra til Hotel Vellir i Reykjavik.


Dag 1 på Island.


Her er billeder fra nogle af de steder vi så på 1. dagen. 


Video fra Gunnuhver Hot Springs. 

Brimketill er en naturlig skabt lava-swimmingpool, som ligger meget tæt på klippekanten.

På en vindstille dag kan det lade sig gøre at hoppe i vandet. Dog anbefales det ikke at hoppe i vandet, hvis det blæser voldsomt, da bølgerne bliver meget høje, og i løbet af sekunder kan trække én med ned i det iskolde Atlanterhav.


Billeder fra Brimketill.

Lidt om "Den Blå Lagune":

Den Blå Lagune er en dejlig varm lagune, med temperaturer mellem 36 – 40 c hele året rundt. Den Blå Lagune er en kæmpestor lagune, hvor man kan gå rundt og finde de forskellige bugter, der har forskellige temperaturer.
Den Blå Lagune’s unikke geotermiske vand er fyldt med sunde mineraler og er kendt for sine både fysiske og psykiske helbredelses evner. Hvis man har hudproblemer eller problemer med tør hud, er Den Blå Lagune en himmelsk oplevelse, da du efter kort tid i Lagunen allerede kan mærke din hud blive baby blød. Vandet er helt specielt, med sin blå/hvide farve, hvor du ikke kan se bunden, så pas på du ikke taber noget i lagunen.

Vi var i "Den Blå Lagune" i næsten 3 timer og det var skønt.


Billeder fra "Den Blå Lagune".

Da vi kom til Hotel Vellir, var vi så heldige at Island om aftenen spillede fodboldlandskamp mod Portugal, som vandt 1 - 0. Ronaldo scorede i det 89' minut. Vi så kampen i Sports Caféen sammen med en masse islændinge og der var god stemning.


Billede fra landskampen.

Dag 2 på Island.

2. dag kørte vi fra Hotel Vellir i Reykjavik til Nationalparken Þingvellir, som ligger på den nordlige bred af søen Þingvallavatn, den største sø i Island. Derefter kørte vi til Strokkur, som er en gejser i Island. Den ligger i det geotermiske område, lige ved siden af gejseren Geysir, der har givet navn til hele begrebet gejser. Strokkur sender en 20 meter høj kogende vandsøjle afsted ca. hver 8. minut. Fra Strokkur gik turen videre til en af Islands største turistattraktioner Gullfoss. Gullfoss er et stort flot vandfald, hvor der løber ca. 100 kubikmeter vand igennem vandfaldet hvert sekund.

Vi overnattede på en hestefarm med mere end 100 hest, langt ude på landet, adressen er: Leirnavegur, 861 Hvolsvöllur, Island


Her er billeder fra nogle af de steder vi så på 2. dagen. 

Billeder fra området ved Strokkur gejseren.

Se video af gejseren Strokkur.

Se video af boblende 80 - 100 grader varmt vand.

Se video af den flotte udsigt over området ved Strokkur.

Billeder fra området ved Gullfoss vandfaldet.

Her er 2 videoer fra Gullfoss.

Billeder fra turen fra Gullfoss til vores næste overnatningssted og hestene hvor vi boede.