FREE ADMISSION

Korsika - del 1

Korsika 2011:

I sommeren 2011 var vi på Korsika. Vi kørte med Biltog fra Hamburg til Verona i Italien. Derefter kørte vi til havnebyen Livorno hvor vi overnattede på Hotel Giappone Inn Hotel, som ligge nede ved havnen og kun 5-10 minutters kørsel fra færgen til Bastia. Den følgende morgen sejlede vi fra Livorno til Bastia, en tur på 4 timer.Vi havde hjemmefra fundet en god campingplads på nordvestkysten ved byen St. Florent. Det viste sig at være et godt valg. Det var en herlig plads, som blot ligger 100 m fra stranden. Campingpladsen, som hedder "Camping U Pezzo", var et godt udgangspunkt for vores turer på mountainbikes rundt omkring i nærområdet. Vi boede i første omgang 7 dage her, derefter kørte vi videre via Corte til Ajaccio eller mere præcist til "Camping Benista" ved Porticcio. Her boede vi 4 dage og kørte nogle gode ture i de nærliggende bjerge. Vi havde også en fantastisk tur til den sydligste by på Korsika, Bonifacio.
Fra Porticcio kørte vi nordpå langs vestkysten til byen Porto. Her boede vi på campingpladsen "Funtana a l'Ora" som ligger 2-3 km fra Porto oppe i bjergene. Her havde vi 4 overnatninger og nogle fantastiske ture i bjergene på vores mountainbikes. Vi var også nede ved en strand der hedder Ficajola, her er virkelig skønt, men vejen derned er meget stejl og smal.
Efter 4 gode dage i Porto kørte vi igen nordpå langs vestkysten og endte igen på Campingpladsen "Camping U Pezzo", hvor vi slappede af i 2 dage, inden vi begyndte hjemturen med færge til Livorno. Vi overnattede på en campingplads der hedder "Camping St. Michael" ved byen Tirrenia lidt nord for Livorno. Den følgende dag kørte vi til Verona og derfra med biltoget til Hamburg.
Vores konklusion er at Korsika bare skal opleves og helst på cykel, men den fantastiske natur gør, at det altid vil være skønt at komme til Korsika.

Her er 1. del, fra d. 10-6 til d. 20-6:

Turen fra Hamburg med Biltoget til Verona, med bil til Livorno og derefter sejle til Bastia på Korsika.

På vej mod vores første opholdssted på Korsika, Campingpladsen ved St. Florent og vores første MTB tur i nærheden af St. Florent.

Turen blev på 31,8 km og ruten var St. Florent – Freccibca – Sparagaccio – Bracolaccia – Marine de Farinole – St. Florent.

Billeder fra stranden og campingpladsen.

Den ene dag kørte vi i bil (ca. 2 timer) til Baragogna/Mucchieta, som ligger på nordvest spidsen af Korsika. Derefter kørte vi 34,6 km på MTB: Mucchieta – D35 Pastina – Marine De Meria – Macinaggio – Bettiolacce – Botticella – Centuri – Mucchieta – D80.

Billeder fra MTB tur, campingpladsen, stranden og havnen i St. Florent.

Fra St. Florent kørte vi videre til Corte for at se Citadellet samt museet på samme sted.

Efter at have set Citadellet i Corte kørte vi videre mod Ajaccio.

Billeder fra stranden og campingpladsen ved Porticcio samt fra Ajaccio.

Klik på en af de nedenstående knapper for at vælge område.