FREE ADMISSION

Mexico

Her er beskrivelser og billeder fra 2. uge på Cozumel.

Vi besøgte Mexico i september 2016. Vi var med fly fra København til Cancun via Düsseldorf i Tyskland. Fra Cancun til Playa del Carmen på Yucatan halvøen kørte vi i en 8 personers bus, selv om vi kun var 2 personer. Vi havde cykel, SUP board og 2 almindelige kufferter med, så det mindste vi kunne få var en 8 personers bus. Fra Playa del Carmen sejlede vi med en af de hurtige færger til San Miguel på Cozumel. Overfartstiden er under 45 minutter for de 18 km, så det går stærkt. På Cozumel fik vi fat i en stor taxa, som kunne køre os de knap 2 km til vores lejlighed lidt nord for San Miguel. Lejlighedskomplekset som indeholder 6 lejligheder hedder "Condumel". Vi boede i denne super lækre lejlighed i 14 dage.


Mandag efter VM Triathlon var vi på en guidet heldagstur til Chichen Itza på Yucatan halvøen.
Det var en spændende men meget varm tur.


Her er lidt info om Chichen Itza:
En af verdens syv vidundere, Chichen Itza - der betyder "ved mundingen af Itza-brønden" - er Mexicos mest besøgte arkæologiske sted, en storslået udstilling af Maya-folks avancerede civilisation og det ceremonielle centrum i Yucatan.


I 2007 blev Chichen Itzas El Castillo udnævnt til et af Verdens syv nye vidundere efter en verdensomspændende afstemning.
De 7 vidundere er:

Billeder fra Chichen Itza.

Onsdag i 2. uge var vi på en jeep tur øen rundt med en guide.


Her er nogle af bilderne fra turen hvor vi først var på snorkling tur ved Playa Uvas.

Fra Playa Uvas kørte vi videre til Punta Sur Park, som ligger nede på sydspidsen af Cozumel.


Punta Sur markerer Cozumels sydlige punkt og er en del af Parque Punta Sur, en 247 hektar stor økologisk park, der dækker revene, strandene, lagunerne og den lave skov i det omkringliggende område. Revsystemet er også en del af Arrecifes de Cozumel National Park.


Her er nogle billeder fra Punta Sur Park.