FREE ADMISSION

Korsika - del 2

Korsika 2011:

I sommeren 2011 var vi på Korsika. Vi kørte med Biltog fra Hamburg til Verona i Italien. Derefter kørte vi til havnebyen Livorno hvor vi overnattede på Hotel Giappone Inn Hotel, som ligge nede ved havnen og kun 5-10 minutters kørsel fra færgen til Bastia. Den følgende morgen sejlede vi fra Livorno til Bastia, en tur på 4 timer.Vi havde hjemmefra fundet en god campingplads på nordvestkysten ved byen St. Florent. Det viste sig at være et godt valg. Det var en herlig plads, som blot ligger 100 m fra stranden. Campingpladsen, som hedder "Camping U Pezzo", var et godt udgangspunkt for vores turer på mountainbikes rundt omkring i nærområdet. Vi boede i første omgang 7 dage her, derefter kørte vi videre via Corte til Ajaccio eller mere præcist til "Camping Benista" ved Porticcio. Her boede vi 4 dage og kørte nogle gode ture i de nærliggende bjerge. Vi havde også en fantastisk tur til den sydligste by på Korsika, Bonifacio.
Fra Porticcio kørte vi nordpå langs vestkysten til byen Porto. Her boede vi på campingpladsen "Funtana a l'Ora" som ligger 2-3 km fra Porto oppe i bjergene. Her havde vi 4 overnatninger og nogle fantastiske ture i bjergene på vores mountainbikes. Vi var også nede ved en strand der hedder Ficajola, her er virkelig skønt, men vejen derned er meget stejl og smal.
Efter 4 gode dage i Porto kørte vi igen nordpå langs vestkysten og endte igen på Campingpladsen "Camping U Pezzo", hvor vi slappede af i 2 dage, inden vi begyndte hjemturen med færge til Livorno. Vi overnattede på en campingplads der hedder "Camping St. Michael" ved byen Tirrenia lidt nord for Livorno. Den følgende dag kørte vi til Verona og derfra med biltoget til Hamburg.
Vores konklusion er at Korsika bare skal opleves og helst på cykel, men den fantastiske natur gør, at det altid vil være skønt at komme til Korsika.

Her er 2. del, fra d. 21-6 til d. 29-6:

Her er billeder fra anden del af turen.

Filitosa er et megalitsted, et friluftsmuseum med udhuggede sten, der blev rejst for 8.000 år siden.

Bonifacio, den sydligste by på Korsika.

Dagens MTB tur var på 39 km. Barraccone (ved Cauro) N196 – D27 – Radicale – Vignola – Tolla – D3 – Ocana – Gigliv – Eccia – Svarella – Barraccone.


Her er et par billeder fra turen.

Billeder fra køreturen fra Porticcio ved Ajaccio og til Porto.

Dagens MTB tur blev på 17,8 km. Fra campingpladsen ved Porto – D84 – Passerelle De Pinella – D124 – forbi Pont Génois – Ota – Porto – hæve penge og handle –  tilbage til campingpladsen.


Her er lidt billeder fra turen.

Her er et par billeder fra en lille vandretur vi havde ved Camping Funtana a l'ora - Porto.

Ficajola strand er en meget lille strand i den sydlige del af Portobugten, skjult under Calanques de Piana (Pianakløfterne). Nedkørslen til den lille skønne strand er meget smal og stejl.


Her er et par billeder.

Billeder fra Porto og omegn.

Vi kørte i bil til den lille landsby Marignana, hvor vi med besvær fik parkeret den. Vi kørte derefter følgende rute på MTB: Marignana – D24 – Cristinacce – D70 – Evisa – D84 – D224 – Marignana. Vi spiste vores medbragte mad under cykelturen.


Billeder fra MTB turen, fra Campingpladsen og havnen i Porto.

Så går turen tilbage til vores dejlige Campingplads "St. Michael" i St. Florent.

Hjemturen fra  St. Florent til Bastia og videre med færgen til Livorno.

Klik på en af de nedenstående knapper for at vælge område.